Kutatók Éjszakája - Programajánló

2019.09.13.
Kutatók Éjszakája - Programajánló
Az MTA-ELTE Lendület SPECTRA Kutatócsoport is bemutatkozik a Kutatók Éjszakája programsorozaton a Hova tűnik a gyűlölet? – a közösség tagja elleni erőszak tényállásával kapcsolatos jogalkotási és jogalkalmazási sajátosságok című előadással az ELTE Állam-és Jogtudományi Karán. 

Szontagh Veronika és Uszkiewicz Erik interaktív előadás keretében mutatják be a gyűlölet-bűncselekményekkel, különösen a közösség tagja elleni erőszak tényállásának megalkotásával és alkalmazásával kapcsolatban felmerülő sajátosságokat, nehézségeket. Az egyes országok jogalkotói megoldásáinak vizsgálata, a statisztikai adatok elemzése vagy épp az alkalmazott rendészeti modellek felvázolása lehetőséget biztosít arra, hogy közelebb kerüljünk és megértsük a gyűlölet vezérelte bűncselekmények hátterét és hogy bemutassuk az e kriminális magatartások visszaszorítása érdekében tett intézkedéseket, külön kitérve a helyreállító igazságszolgálatatás új javaslataira is. Mindemellett az érdeklődők megismerkedhetnek a SPECTRA kutatócsoport interdiszciplináris munkájával és kutatási tevékenységével.

A program időpontja: 2019. szeptember 27. 20:00-21.30; helyszín: ELTE Állam-és Jogtudományi Kar (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.) I. tanterem (I. 106-os terem).

A program regisztrációhoz kötött, a regisztrációs link a Facebook esemény leírásában megtalálható.

A programsorozatról bővebben a Kutatók Éjszakája honlapján lehet tájékozódni.